Tutorentraining in Rotterdam

Mindsetten begint bij jezelf!
Op 01 en 02 december 2021 moest ik een training verzorgen aan een groep studenten van alle hoger onderwijs instellingen in Rotterdam. De studenten werden toegerust op het gebied van de groeimindset en taal.

Deze studenten zullen worden ingezet op de basisscholen in Rotterdam om  leerlingen te helpen om hun achterstanden op het gebied van taal-Begrijpend lezen en Woordenschat weg te werken.

Groeimindset
Growth mindset is een  basis voor het leven allround. Je hebt dit niet alleen nodig voor Taal of Rekenen, maar bij alle vakken. Ook heb je de juiste growth mindset nodig in het leven zodat je steeds de regie blijft houden.

Dag 1
Dag 1 stond  grotendeels in het teken van de growth mindset. Wil je een band met je leerlingen hebben, wil je je leerdoelen bereiken of wil je de leermotivatie activeren bij leerlingen dan is de juiste  growth mindset noodzakelijk!

Je begint bij jezelf!
Ja, je begint altijd bij jezelf! Wil je iets overdragen, dan begin je altijd bij jezelf. Je draagt energie over die je zelf hebt en waarin je zelf gelooft! Ervaar je dat niet of draag je dat niet uit, dan kan je die niet overbrengen! En hierdoor kan je je leerlingen ook niet bereiken! Daarom hebben we op de eerste dag hieraan gewerkt.

Dag 2
Op dag twee stond centraal taal- Begrijpend lezen en Woordenschat.

Met het creëren van de juiste groeimindset, creëer je een ingang om aan de slag te gaan met Begrijpend lezen en Woordenschat. Het nut van Begrijpend lezen en Woordenschat is ook belangrijk.

Maar eerst zijn we samen begonnen met het creëren van de juiste groeimindset met een stukje muziek.

De studenten hebben voor beide dagen een syllabus gehad met lesmateriaal. Ook hebben ze stappenplannen gehad om ze te helpen om een basisles in elkaar te zetten.

Verder zijn ze zelf aan de slag gegaan om te laten zien dat ze het begrijpen en het zich eigen hebben gemaakt. De antwoorden/reacties waren fantastisch. Ik kon ervaren dat de studenten 1000% gemotiveerd erin stonden en echt ervoor gingen om de leerlingen van de basisscholen in Rotterdam toe te rusten met de nodige leerstof/kennis op het gebied van  Begrijpend lezen en Woordenschat om hun kansen in de maatschappij te vergroten. Vanzelfsprekend met de juiste growth mindset!

Al met al waren deze dagen bijzondere fijne dagen met boordevol positieve energie, inspiratie en motivatie.

Ik ben dankbaar voor de gelegenheid die ik heb gehad om het materiaal te mogen ontwikkelen en samen te stellen en om deze trainingen te verzorgen. Zo ook met de ondersteuning van Cindy.

Met de  juiste groeimindset kan je je omgeving op een  blijvende positieve  manier beïnvloeden!

Deel dit artikel

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets