Ergenia Elizabeth Clare

Fijngesnaarde Surinaamse vrouw, 13 april 1972, alleenstaand, bron van rijke en sterke ervaringen & trotse moeder van Gaddiël. Ik houd van koken, schrijven, lezen, ontwikkelen en bezig zijn in de natuur.

Neerlandica, masterassessor, coach, coordinator Differentiëren en passend onderwijs & ervaringsdeskundige.

Sterk, veerkrachtig, humoristisch, doorzetter, positief en dankbaar.

Deze uitspraken geven in het kort aan mijn identiteit. De Surinaamse normen en waarden vormen de basis voor wie en wat ik nu ben. Ik ben opgevoed door een sterke en uit goed hout gesneden oude vrouw, Albertine Renfurm, die mij de nodige kennis heeft bijgebracht over het leven. Met de jaren ben ik steeds meer gaan inzien en mogen ervaren dat dat wat ze had gezegd daadwerkelijk zo is.

Een bekende uitspraak van haar was: “Libi ding gie Gado!” Laat ze voor God! Loslaten en doorgaan!

Door de ervaringen heb ik geleerd dat positieve energie de redding kan zijn in het leven. Positieve energie helpt je om de balans terug te krijgen in je persoonlijk leven, je werk, je relatie met anderen, enzovoorts.

Ik ben een onderwijsmens maar met mijn allround visie over het leven hoop ik velen te bereiken, binnen het onderwijs, binnen coaching maar ook op andere vlakken. Ik denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een vrouwencongres, het organiseren van een congres waarbij diversiteit en inclusie centraal staan, het organiseren van een congres om minderheidsgroepen in de samenleving op een positieve manier toe te rusten zodat ze zich beter voelen in de samenleving/maatschappij, een congres organiseren om van “tolereren naar accepteren te gaan”, enzovoorts.

Feit is dat ik met mijn identiteit wil neerzetten het leren en het geleerd worden!

De innerlijke en uiterlijke identiteit moeten in balans zijn! Go!

Bekijk mijn diensten

Kom meer te weten over wat ik kan doen voor jou.

Onderwijs

Mijn visie over het onderwijs staat inherent aan de algemene visie! Het inzetten van positieve energie om de mindset te veranderen en zo de doelen te behalen en te bewerkstellingen.

Lees meer

Coaching

Binnen het coaching staat centraal de ervaringen die ik heb opgedaan op zakelijk en persoonlijk vlak. Met de literatuur die mij de ondersteuning heeft gegeven om tot inzichten te komen.

Lees meer

Vrijwilligerswerk

Het is erg belangrijk dat mensen die uit een ander land komen zich zo goed mogelijk kunnen aanpassen in onze maatschappij. Waar ik dat kan, lever ik mijn bijdrage vanuit mijn expertise.

Lees meer