HBO

Home » Onderwijs » Groepen » HBO
HBO2021-08-07T19:39:12+02:00

Het HBO

Na het HAVO, VWO of  MBO kunnen studenten kiezen voor het Hoger beroepsonderwijs. De volgende stap naar zelfstandigheid en volwassenheid.

En dan stromen ze verder naar het hoger beroepsonderwijs. Of van  het VO of van het MBO.

In dit deel wil ik vooral focussen op de lerarenopleidingen omdat die goed passen in het straatje van mijn visie.

En da ga ik weer met inclusie en diversiteit preken. De pijlers die steeds de aandacht eisen. Misschien een module over deze twee zeer sterke onderwerpen. Om docenten zo goed mogelijk toe te rusten  en ze de tools te geven om hiermee aan de slag te gaan.

Kwetsbaarheid begint bij de docent. En niet bij de student. Durven we ons te bloot te geven dan staan we erg sterk en dan kunnen we de meeste rendement halen uit ons onderwijs allround.

Het stappen uit onze comfortzone veroorzaakt pijn. Ja, dat kan ik beamen. Maar het geeft de opperbeste resultaten. En dan is er geen houden meer aan. De verandering begint bij mij. Het was pijnlijk, maar ik moest er door heen. Na de pijn kreeg ik succes op succes. Ook is het de bedoeling om mijn visie verder uit te breiden en (toekomstige) leraren te bereiken.

‘’Onderwijs is leren groeien, leren waar naar toe te groeien, leren wat goed en slecht is, leren wat wenselijk en ongewenst is, leren wat te kiezen en wat niet te kiezen.’’
― Abraham Maslow

‘’Onderwijs is een mensenrecht met een immense kracht om te transformeren. Op zijn fundament rust de hoekstenen van vrijheid, democratie en duurzame menselijke ontwikkeling.’’
― Kofi Annan

“If you always do what is easy and choose the path of least resistance, you never step outside your comfort zone. Great things don’t come from comfort zones.”
― Roy Bennett

‘’Het doel van onderwijs is om in een persoon het vermogen te creëren om voor zichzelf naar de wereld te kijken, om zijn eigen beslissingen te nemen.’’
― James Baldwin

Recente onderwijs artikelen

Regelmatig post ik artikelen onder de categorie onderwijs.

Bekijk alle artikelen
Contact

Recente blog berichten

Go to Top