Bedankt SDL!

Anyone can give up. Its the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that’s true strength!

Tja, daar sta ik dan! Na 14 jaar dienst bij SDL en op 49 jarige leeftijd heb ik besloten om het avontuur in te gaan! Ik ga met ontslag en ik ben blij en dankbaar dat ik dit nog mag doen! Ik heb ontzettend veel zin in en ben erg benieuwd naar dat  wat de toekomst met zich meebrengt! Ik heb geen afscheid genomen, maar ik heb mijn leerlingen en collega’s gegroet en ik heb ze het beste toegewenst!

Verandering van spijs

Ja, ik was moe van de nasi en wilde gaan voor de saotosoep!

Door een  uitdagende samenloop van omstandigheden heb ik dat zetje gehad wat ik nodig had om de knoop door te hakken  en hierdoor heb ik een  overredend resolute beslissing genomen in oktober 2021 om ontslag te nemen en in andermans keuken te gaan kijken en te gaan werken. Het was  overtuigend resoluut omdat ik al tegen de 50 loop en ik zoek het avontuur op! Ik laat dat wat zeker is achter! Maar door de jaren heen, heb ik door al mijn mooie uitdagingen ervaren en geleerd dat niks zeker is hier op de aarde. En dat stukje zekerheid hoeft geen toevoeging te zijn aan mijn levensgeluk.

https://opbezoekbij.blog/?page_id=494

Zo besloot ik mijn bedrijfje nieuw leven in te blazen en door te gaan onder mijn meisjesnaam. Ook heb ik alles professioneel laten aanpakken. Ik werd weer opgemerkt en ik kreeg uitnodigingen van bedrijven om te komen voor een oriënterend gesprek. En ik begon ook te solliciteren als freelancer.

De waardering, erkenning en respect deden mij erg goed en mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost.

Ik heb twee parttime banen aan overgehouden en ik kan  meer tijd  besteden aan mijn bedrijfje en opdrachten  aannemen!

Pedante karakter

Je bent sterk! Alles wat je tot op heden geraakt heeft, heb je overleefd. Steeds ben je weer opgestaan en verder gegaan.

Voorpositiviteit.nl

Vaak was het zo dat ik mij moedeloos liet maken door opmerkingen over mijn karakter. Ik was te sterk en had een te sterk voorkomen, mensen voelden zich onveilig en in alle naïviteit dacht ik mijzelf te gaan veranderen om mensen op hun gemak te stellen, om mensen gemoedsrust te geven. Maar what about mijn vrede en gemoedsrust?! Totdat ik door had dat het mij laten plaatsen in een keurslijf mij erg ongelukkig zou maken en dat mijn karakter mijn overwinning is op de uitdagingen omdat ik mentaal erg sterk ben en dat zet ik in om weer bovenop te komen. Mijn karakter is mijn overleving. Daarom ben ik meer dan trots dat ik direct ben en erg pedant. Natuurlijk heb ik door de jaren heen veel geleerd en dat je met direct zijn weinig vrienden maak. Eigenlijk alleen maar vijanden. Ik ben de juiste hoeveelheid wilde haren kwijt en ik heb de juiste portie overgehouden om mijzelf te kunnen zijn en blijven. Ik omarm mijn sterke persoonlijkheid!

Mijn leerlingen

Een goede leraar leert tijdens het lesgeven en een goede leerling geeft les tijdens het leren!

Tijdens het schrijven van dit deel, raakte ik echt ontroerd. Niet de makkelijkste groep, maar de groep die je heel veel  waardering en tevredenheid geeft. Deze groep is erg bijzonder voor mij en ik koester ze! Mijn leerlingen hebben bewerkstelligd dat ik kon gaan inzien dat ik mijn visie over mindsetten moest gaan doortrekken naar mijn zakelijk leven! Ze zijn erg eerlijk en zijn ook erg kwetsbaar! Door de jaren heen heb ik ervaren dat ik niet perfect hoef te zijn voor mijn leerlingen. Dat willen ze ook niet. Maar ze hebben graag dat je eerlijk bent en aangeeft waar het op aankomt. Ze hebben mij geleerd dat vertrouwen en zelfvertrouwen belangrijk zijn. Verder hebben ze mij ook geleerd dat een stem hebben in de lessen ontzettend belangrijk is. Dat ze er toe doen en ook willen bepalen hoe ze willen leren en dat ze die ruimte willen hebben. Vervolgens hebben mijn leerlingen mij geleerd dat  het geven en nemen is in de lessen. Ook geven ze aan dat ze behoefte hebben aan een docent die ze toerust met dat wat ze specifiek nodig hebben. De bevestiging is belangrijk. En leerlingen vinden het ook belangrijk dat ze de ruimte krijgen om hun verhaal te doen zonder dat ze monddood worden gemaakt. Wat het verhaal ook mag zijn! Dat de docent niet gaat tegenspreken, maar dat die respect heeft voor hun mening. Mijn leerlingen hebben mij verder ook geleerd dat afspraken maken belangrijk is. Ik houd van ze en ik koester ze! Bedankt allemaal!

Sosolobi!

Collega’s

Alleen zijn we één druppel, maar samen vormen we een oceaan.

Ryumosuke Satoro

Het laatste project dat ik samen met mijn collega’s heb gedaan is dat van de schoolbrede studieplanner waarbij de achterliggende gedachte was dat leerlingen een schoolbrede planner krijgen per periode waarop duidelijk te zien wat  ze bij de verschillende vakken moeten doen. Dus één planner voor alle vakken. Hierdoor stond alles dan overzichtelijk voor alle leerlingen. De fijne samenwerking en de initiatieven die collega’s hebben genomen om de planner naar eigen inzicht meer diepgang te geven  deden mij goed. Ik moest denken aan  het boek van  Stephen Covey- De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Denk win-win! Je moet bereid zijn om van elkaar te leren, elkaar te beïnvloeden en iets voor elkaar over te hebben. Daarom kun je je deze eigenschap alleen eigen maken op basis van de principes van interpersoonlijk leiderschap. Daar zijn visie, initiatief, zekerheid, sturing, wijsheid en kracht nodig. Het initiatief kwam van mij, maar door samen met mijn collega’s in conclaaf te gaan ontstond er een uniek idee die door iedereen gedragen wordt. Omdat iedereen zijn eigen inbreng heeft geleverd en hierdoor herkennen en zien ze zichzelf in het eindproduct en geven daardoor de ondersteuning.

Ervaringen

De enige bron van kennis is ervaring.
Albert Einstein

Een ervaring is een ervaring! Het maakt niet uit of die nou goed of slecht is. Slechte ervaringen bestaan niet. Alle ervaringen vormen een toevoeging op je bestaan en geven meer diepgang aan je toekomst! Soms kan een ervaring je in actie laten komen en daardoor kom je terecht waar je hoort te zijn. Daarom zeg ik dat ik alle ervaringen koester, omdat die mij hebben gemaakt tot de sterke en veerkrachtige vrouw die ik vandaag ben. Ook kan ik mijn ervaringen inzetten bij het coachen en begeleiden van anderen. I have been there!

Sterke visie over groeimindset

Succes is geen toeval. Het is hard werken, volharding, leren, studeren, opoffering met als allerbelangrijkste: “Houd van wat je doet of van wat je leert.”
Pelé

Ik ben een overtuigde vechter! Ik weet dat ik met  het vechten kan overleven! Daarom heb ik altijd een sterke persoonlijke mindset gehad. Werk hard en wees succesvol! En door de jaren heen heb ik hiervoor steeds de bevestiging gehad.

Deze sterke visie heb ik diepgang kunnen geven in de negen jaar die ik heb gewerkt op het Dalton Vakcollege. Hierdoor heb ik buitengewone inspiratie gehad en heb veel materiaal kunnen ontwikkelen. En ook heb ik een verbeterplan geschreven voor de leerpleinen en het flexlokaal. Dank aan de toenmalige directie onder leiding van Albert Rook die mijn visie ging ondersteunen en die visie paste ook binnen hun visie.

Dank

Een waardevol leven is een verzameling van dankbare momenten.

Inspire

In mijn leven allround ben ik altijd mensen tegengekomen die mijn onvoorwaardelijk hebben geholpen. Soms dacht ik:” Waarom doen ze dat?!” Maar het zijn mensen die binnen mijn geestelijke kring horen te zijn.  Sommigen blijven, sommigen gaan weer weg, sommigen kom ik op straat tegen, gewoon een momentopname, en sommigen doen wat ze moeten doen op de achtergrond en blijven je volgen!

Het zijn mensen die op hun eigen unieke manier de ondersteuning hebben gegeven aan mijn carrière zodat ik nu kan staan waar ik ben in het leven. Ze hebben mij de ruimte gegeven om mijn visie te ontwikkelen. Verder hebben ze mij de onvoorwaarlijke steun en medewerking  gegeven, verder  het bootsen van mijn  zelfverzekerdheid tot het geven van zichtbaarheid aan mijn visie. Bij deze wil ik iedereen bedanken die op welke wijze dan ook, zo gek als je dat maar kan bedenken, een bijdrage heeft geleverd aan mijn ontwikkeling als mens en professional. Dank voor de toevoeging aan mijn persoonlijkheid!

Deze mensen wil ik graag hier noemen. Deze zijn Kees van Hees ( Je bent er niet meer, maar de herinneringen leven krachtig voort; Je hebt de basis gelegd voor de diepgang van mijn sterke visie!) Marian Luijten, Eva Cronie, Marlies van der Krogt, Albert Rook, Hermien Broens, Niki Reintjens, Anoek Scholten, Servulo Oliveira, Corry Gruning, Rudolf Kelly, Brigitte Witmus en Dimitri Winkels.

De vergeten groep

Ja, de vergeten groep! De mensen die ons de onvoorwaardelijke ondersteuning en hulp geven zodat we les kunnen geven.  Een heel team komt bij kijken bij de totale zorg van de leerlingen!

Maar we vergeten vaak deze groep en nemen ze voor lief aan en staan vaak niet bij stil dat zonder de ondersteuning en hulp van deze mensen, wij ons werk nooit zouden kunnen doen! Bam!

Ik wil de volgende geweldige  en warme mensen bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet  en steun van de afgelopen jaren. Zonder hun steun zou ik het niet redden.

Deze zijn: Linda, Sandra, Ine, Gerda, Janny, Ineke, Evelien, Agnes, Sonia, Andre, Wirin, Rachid, Rob en Boudewijn.

Sosolobi!

Toekomst

De shit uit je verleden is de mest voor je toekomst!

365  Dagen Succesvol

Mi na anyumara. Na switi fu mi e poti mi na guduman patu.

Jouw gevoel voor eigenwaarde, bepaalt mede waar je terecht komt.

Wat de toekomst zal meebrengen, staat helemaal open, maar ik weet dat ik mijn levensgeluk en eigenwaarde mee heb en dat is een goede basis. Door mijn ervaringen, weet  ik  dat ik hard moet gaan werken en dat is geen vies woordgroep voor mij! Dat is de enige basis die nu van belang is!

Positieve energie! Go!

Open dag

Bloemen op tafel. Ramen geboend. De rector zegt hoi. AH. Het is weer open dag. Loesje.

Zo frappant dat mijn laatste activiteit hier op school de open dag is. Ik moest denken aan de afgelopen jaren waarbij ik erg enthousiast was om mijn visie te promoten bij ouders en potentiele leerlingen (klanten). Nu ben ik erg dankbaar voor dat wat ik heb kunnen bereiken en heb  de school een laatste keer weer met een dankbaar hart vertegenwoordigd!

The greatness comes not when things go always good for you. But the greatness comes when you’re really tested, when you take some knocks, some disappointments, when sadness comes. Because only if you’ve been in the deepest valley, can you ever know how magnificent it is to be on the highest mountain.

R.M. Nixon

Deel dit artikel

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets