Dalton Vakcollege Dordrecht ontmoet Comenius College Inspiratie opdoen komt van beide kanten!

Vanmorgen had ik collega’s van het Comenius College op bezoek die inspiratie kwamen opdoen. Het is altijd fijn om te delen. Maar tegelijkertijd doe je ook inspiratie op om het nog beter te doen.

Enthousiaste collega’s
De bevlogen collega’s van het Dalton Vakcollege Dordrecht in de personen van Sjef van den Boom en Anne Koree stonden paraat vol met passie om de gasten weg te blazen met hun visie over het Sciencelab. Van zoveel energie raak je ontzettend gemotiveerd! Het kan niet anders! Ze vertelden op een indrukwekkende en boeiende manier over hun vak en het lesgeven. Geïnspireerd en gemotiveerd raken, moet wel.

Het is feitelijk een wisselwerking. Ik kreeg meer inspiratie en motivatie om nog meer te investeren in mijn visie en te gaan voor mijn leerlingen.

Leerpleinen
De leerpleinen vormen een belangrijke schakel in het flexonderwijs. (Daltonplus)Leerlingen die zelfstandig kunnen werken, mogen op het leerplein gaan werken aan een opdracht of aan een ander vak. Leerlingen gaan werken op het leerplein op basis van vertrouwen. Het vertrouwen dat ze zich daadwerkelijk bezig houden met het werk dat ze moeten maken.

Vertrouwen
Bij ons op school staat het vertrouwen centraal. Leerlingen gaan werken aan een ander vak op basis van vertrouwen dat ze het vak dat ze eigenlijk zouden moeten leren of bestuderen in voldoende mate beheersen om minder aandacht aan te besteden.Verwijten maken, maakt de relatie kapot. In gesprek gaan en blijven gaan. De leraar neemt steeds meer de rol van leercoach aan.

Evalueren en feedbacken zijn ontzettend belangrijk. Je brengt de kleine succes stappen in kaart en je stippelt je verdere route uit! Het bezoek van de delegatie vond ik erg fijn en ik heb als kartrekker ontzettend veel energie gekregen.

Deel dit artikel

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets