Libi! Leef! En houd het vast!

Ik heb verschillende porties in het leven. Maar feitelijk kan ik alles in twee grote basisporties verdelen. Een deel waarbij ik de keuze heb en een deel waarbij ik geen keuze heb. Ik krijg het rauw op mijn dak en ik moet maar ermee dealen en die verwerken.

Positieve energie/positief in het leven staan
Ik kan zelf bepalen of mijn positieve energie: geluk, vreugde, wilskracht, doorzettingsvermogen, vergeven, loslaten, hoop, kracht, moed en liefde, de boventoon laat voeren in mijn leven. Feit is dat ik mijn positieve energie vasthoud en die laat mij volop genieten van mijn leven. Mijn positieve energie staat centraal.

Uitdagingen
Echter krijg ik de uitdagingen op mijn bordje of rauw op mijn dak. En ik heb er niet eens om gevraagd! Op de een of andere moment heb ik ze! Wauw! Hoe verder! Niet verwacht, niet erop gerekend! Het ging zo goed en ik moet weer door een hel! Wat erg voor mezelf! Waarom ik?! Hoe moet ik dit nou oplossen? Frustraties! Stress! Het leven is niet eerlijk! Maar ik kan zo zielig zijn en blijven doen en in mijn slachtofferrol blijven zitten, maar de hobbels gaan niet weg. Ze worden juist erger.

Mijn aanpak
Ik omarm mijn positieve energie en laat niet los! Met mijn positieve energie ga ik zitten op de uitdagingen en die voeren niet meer de boventoon in mijn leven. Weet je wat? De uitdagingen zijn er nog steeds. Ze gaan echt niet binnen een wip en een zucht weg. Maar mijn attitude maakt dat ze minder zichtbaar zijn in mijn leven totdat ze helemaal verdwijnen. En dan zeg ik vaarwel pijn, vaarwel teleurstelling, vaarwel ziekte, vaarwel stress,vaarwel frustratie, vaarwel depressie of wat dan ook. En ik ben nauwelijks uitgesproken en ik krijg een nieuwe portie om te verwerken. Ze blijven een vast onderdeel van mijn leven! En ik moet ervoor zorgen dat mijn positief denken en handelen constant blijven in mijn leven om de uitdagingen aan te gaan. Maar weet je wat? De uitdagingen hebben geen controle over mijn leven! Ik heb nog steeds de regie over mijn leven. Mijn wapens zijn: geluk, liefde, hoop wilskracht, vechtlust en daadkracht.

Na elke overwinning voel ik mijn geest en ziel sterker worden en groeien. Daardoor krijg ik meer kracht om de uitdagingen te lijf te gaan. Ik leef en ik omarm mijn positieve energie en laat niet los! Ik blijf in beweging en ik geniet met volle teugen van mijn leven!

What about you?!

Life is like riding a bicycle.
To keep your
Balance
You must
Keep moving.

Albert Einstein

Deel dit artikel

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets