Studie Depressiecoaching succesvol afgerond!

Enige tijd geleden begon ik met de studie Depressiecoaching. Het  volgen van deze studie had een tweeledig doel.

Het hoofddoel was om na te gaan of mijn geest en lichaam weer helemaal in balans waren, na een heftige periode, en het tweede doel was om deze kennis in te zetten om mijn sterke innovatieve onderwijsvisie meer diepgang te geven.

Overleven

De afgelopen jaren was mijn gesteldheid op overleven allround. De hobbels waren erg intens en kwamen tegelijkertijd. Ik kon niks meer doen en mijn hoofd stond er echt niet naar om een studie of opleiding te gaan volgen. Terwijl ik dat altijd heb gedaan.

Ik was op automatisch piloot en kon alleen het relevante doen. Mijn wanhoop en verdriet dreigden de overhand te krijgen, maar ik kon mij er door heen slaan en kon mijn zoon ook begeleiden. Hij heeft flink wat klappen gehad van de scheiding en ik hield mijn hart altijd vast omdat ik verhalen ken van kinderen die totaal zijn veranderd vanwege de scheiding van hun ouders.

Kriebelen

Na de fase van het overleven en weer controle krijgen van mijn verdriet en wanhoop begon het weer te kriebelen. Mijn geest gaf aan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. En ik twijfelde geen moment en ging op zoek. In mijn achterhoofd de vraag: “Wat heb ik nu op dit moment van herstel nodig?” En ik kwam uit op depressiecoaching. Tegelijkertijd ontdekte ik dat mijn onderwijsvisie niet alles kon oplossen of grondig kon aan pakken. Als ik tegen zorgvragen aanliep, dan kon ik die meestal niet oplossen, ik was dan afhankelijk van derden. En dat zorgde voor frustratie.

Studie Depressiecoaching

En toen ben ik begonnen aan mijn reis Depressiecoaching. Het was een reis van leren, ontdekken, bevestigen en herkennen. Het was zeer productief. Ik heb ontdekt hoe diep ik in mijn dal zat en heb ontdekt en ervaren dat alles wat ik nu heb en waar ik nu sta in het leven alleen genade is en dat ik dankbaar mag zijn dat ik het heb overleefd.

Successen!

Ik had echt het gevoel dat mijn hobbels mijn successen gingen boycotten. Omdat ik vanwege de hobbels mooie “opendeuren en ramen” moest dicht doen. Relaties ging ik verwaarlozen en mooie vernieuwende projecten gingen doodbloeden. Ik had er erg veel moeite mee, maar ik heb mijn mind kunnen resetten en loslaten en aannemen dat er nog betere en fantastische geopende “deuren en ramen” in het verschiet liggen, die niet kunnen tippen aan dat wat verloren is gegaan. Dat ik gewoon mijn levenspad moet volgen en alles moet accepteren zoals het is. Bovendien   gaan de hobbels  niet weg door te frustreren. Echt niet. Integendeel!!

Zelfliefde!

Als je niet van jezelf houdt, wie gaat dan van je houden. De basis is zelfliefde.

Zelfliefde is van jezelf houden zodat je een gedegen basis hebt om anderen lief te hebben en zodat je je hobbels de baas blijft!

Ergenia Clare

Een hele belangrijk les  tijdens deze studie was de zelfliefde. Heb jezelf lief, anders geef je geopende deuren aan negatieve energie. En die maken je kapot. Ik ben meer van mezelf gaan houden en ik ervaar dat het erg goed doet. In de vakantie ben ik begonnen met het bouwen van  mijn nieuwe website. In een andere blog daarover meer.

Koester jezelf intens/onvoorwaardelijk met liefde zodat je liefde voor de omgeving ook intens/onvoorwaardelijk kan zijn.

Ergenia Clare

Als je in voldoende mate van jezelf houdt, dan hoef je geen liefde van mensen te kopen!

Ergenia Clare

Werk

Op mijn werk kon ik het geleerde in de praktijk over brengen en ik heb ervaren dat ik meer rust had en ook meer begrip. Hierdoor kon ik gedoceerd empathisch zijn en was het onderwijs en coachen in balans.

Al met al kan ik zeggen dat deze studie mij de bevestiging heeft gegeven dat ik weer in balans ben en dat mijn levensgeluk weer de boventoon voert. Ook heb ik geleerd meer van mezelf te houden  en niet een beetje ook! Verder kan ik deze kennis inzetten op mijn werk om meer voldoening te halen uit mijn activiteiten.

Deel dit artikel

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets